Víkendový workshop tkania s Marilou Schultz / 21.-22.-23.jún / Ateliér TROJICA AIR

Pozývame záujemcov a záujemkyne do ateliéru TROJICA, na trojdňový workshop tkania pod vedením
MARILOU SCHULTZ (USA) – tkáčky z kmeňa Navaho,ktorá je až do konca júna v Banskej Štiavnici na umeleckom pobyte v rámci formátu TROJICA AIR, ktorý iniciuje a organizuje o.z. Štokovec, priestor pre kultúru. Marilou bude počas víkendu učiť tradičnú Navaho techniku ručného tkania na ráme a farbenie ovčej vlny prírodnými farbivami.

Workshop bude trvať od piatku do nedele. Treba si na neho vyčleniť čas.Je určený pre každého, kto sa chce učiť, má čas na spomalenie, a chce pracovať s materiálom. Ponúkame výnimočnú príležitosť absolvovať tento intenzívny workshop zadarmo.
Začíname v piatok 21.juna o 16:00 do 18:00 (zoznámenie sa, prezentácia a rozprávanie o vzoroch, tradícii a koreňoch)
sobota-nedeľa 22.-23.júna od 10:00 do 15:00 (farbenie vlny prírodnými farbami, príprava rámu, osnovy, vzorovanie a tkanie)
Počet miest na trojdňový workshop je limitovaný (8miest).
Záujemkyne a záujemcovia, hláste sa záväzne buď telefonicky na čísle 0908 79 09 42, alebo mailom na .(Pre zobrazenie tejto e-mailovej adresy musíš mať zapnutý JavaScript).
Nástroje, rámy a vlnu pre vás pripravíme, stačí prísť.


Marilou Schultz začala tkať ako sedem ročná, pokračujúc v rodinnej tradícii, ktorá sa vinie cez viac ako päť generácií. Narodila sa v mestečku Leupp v Arizone, na území rezervácie kmeňa Navaho, z matkinej strany pochádza z klanu Tabaaha (Vodný okraj) a z otcovej strany z klanu Tsi´naajinii (Ľudia čierneho dreva). Marilou virtuózne tká tradičné aj súčasné Navaho prikrývky a koberce a používa pri tom veľmi jemne pradenú prírodnú ovčiu vlnu, farbenú buď rastlinnými alebo anilínovými pigmentami. Je známa svojimi textilnými obrazmi, nesymetrickými vzormi a svojim experimentálnym prístupom k zaužívaným Navajo ornamentom a farbám. Marilou sa už pár desaťročí pravidelne zúčastňuje prestížnej prehliadky Santa Fe Indian Market a bola ocenená Excellence in Weaving Award, Challenge Award a First Place Award za netradičné tkanie. Je štvornásobnou laureátkou Heard Museum Indian Fair and Market’s Best of Division Award a Conrad House Special Award. Realizovala nespočetné zákazky pre mnohé súkromné, korporátne a muzeálne zbierky. Jej práce boli v roku 2017 vystavené na Dokumente 14 v Kasseli.

Do Banskej Štiavnice prišla na mesačnú rezidenciu v rámci programu TROJICA AIR, ktorý založilo občianske združenie Štokovec, priestor pre kultúru pre program Mesto kultúry 2019 v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica a za finančnej podpory z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia.

BANSKÁ ST A NICA  novinky  rezidencie  TROJICA 
11. jún. 2019