Open Studio / Lucia Tkáčová / 21.12.2023 o 18:00

Milí priatelia a priateľky,
pozývame Vás na poslednú verejnú aktivitu Banskej St a nice Contemporary v kalendárnom roku 2023.
Uskutoční sa vo štvrtok, 21 .decembra 2023 od 18:00 na III.poschodí Banskej St a nice (ul. Alžbety Gwerkovej – Göllnerovej 6).
Do svojho ateliéru pozýva a na stretnutie v najkratší deň v roku sa teší Lucia Tkáčová, ktorá osobne predstaví najnovšie diela, na ktorých pracovala.
Pripravené pre Vás bude aj “slnovratové” hodovanie.
Vznik diel formou štipendia podporil Fond na podporu umenia.


Najkratší deň v roku patrí tme, zhltne ho skoro celý. Dlhá noc nie je len cirkadiánna záťaž, ale aj metafora našej spoločenskej reality – nastávajú roky úpadku, ničenia a bezprávia. Bezradnosť a zúfalstvo nám naleptávajú odhodlanie a nádej, cítime, že dobre už bolo. Petície sa podpisujú, slová sa hovoria, pochody sa pochodujú bez vyhliadky na významnejšie zlepšenie. Ako sa s tým naučiť žiť? Aké umenie robiť v čase rozkladu a beznádeje?
V každej tme sa dá prestať báť. Pozývame vás osláviť s nami zimný slnovrat, pokúsiť sa odraziť od dna a pohľadať zápalky. Spoločnosť nám budu robiť zdivočelé algoritmy, votkané do farebných bavlniek, kresby vytvorené špeciálne pre pilčíkov, aj neuro-somaticky liečivé posteľné obliečky. Príďte s nami prežiť najtmavšiu noc, máme sviečky aj darčeky.

BANSKÁ ST A NICA  novinky  archív 
10. dec. 2023