Open Studio Andrea Kalinová / 30.máj 2019 o 19:00

V mesiaci máj je v programe nazvanom TROJICA artist in residence na umeleckom pobyte slovenská fotografka a aktivistka Andrea Kalinová.

V štvrtok, 30.mája od 19:00 pozývame verejnosť na návštevu jej štiavnického ateliéru, kde nám autorka odprezentuje výsledky svojej práce na fotografickej sérii, ktorá dokumentuje „stánky“ umenia a kultúry v menších obciach a dedinách v okolí Banskej Štiavnice. Ako vyzerajú a čím žijú kultúrne domy, kiná a spoločenské sály?Pripravte sa na neformálne stretnutie, diskusiu a možnosť priamo komentovať videné.

Iniciátorom a organizátorom programu TROJICA AIR je občianske združenie Štokovec, priestor pre kultúru, ktoré pod značkou Banská St a nica Contemporary už 10 rokov organizuje rezidenčné pobyty umelcov a umelkýň v Banskej Štiavnici. Popri tom vydáva knihy, organizuje výstavy a workshopy. Viac o Banskej St a nici na stránke: http://www.banskastanica.sk
Vstup do ateliéru TROJICA AIR je zo Starozámockej ulice (paralelná ulička len pre peších, ktorá vedie od Starého zámku dole k radnici). Hľadajte logo projektu odvodené z motívu svätožiary z trojičného stĺpu. Autormi loga sú Janka a Palo Bálik. A ak nás nebudete vedieť nájsť, napíšte.
Rezidenciu autorky sme mohli zorganizovať ako súčasť projektu Almázia Štiavnica: Mesto kultúry 2019 v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica a za podpory z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia.


BANSKÁ ST A NICA  novinky  TROJICA 
15. máj. 2019