LIPA - open call - rezidencia

Rezidenčné centrum Banská St a nica Contemporary v spolupráci s obcou Ilija vyhlasujú otvorenú výzvu LIPA.
Hľadáme vizuálneho umelca/umelkyňu či kolektív autorov (výzva je otvorená aj pre umelcov zo zahraničia), ktorý by počas rezidenčného pobytu zrealizovali dielo vo verejnom priestore obce Ilija pri Banskej Štiavnici. Východiskom a limitom zároveň je existujúce torzo (dvojtorzo) 100 ročnej lipy, ktoré ostalo po výrube v zimných mesiacoch 2018 na pôvodnom mieste.
Jedná sa o 5-6m vysoké kmene pri potoku v centre obce.
Hľadáme originálny autorský prístup, projekt, ktorý by v kontexte tejto dediny (300 obyvateľov) priniesol nový názor s ohľadom na priestorové ako aj historické okolie a východisko. Podmienkou je schopnosť dielo zrealizovať počas 1 mesačnej rezidencie. Rezidencia je určená profesionálnym umelcom, absolventom vysokej umeleckej školy. Nie je určená amatérskym rezbárom ani študentom.


Ponúkame:
1 mesačná rezidencia (v priebehu jari alebo leta 2018)
ubytovanie počas rezidencii v priestoroch Banskej St a nice produkčná, technická a asistenčná podpora
honorár (autorská zmluva) 600 Euro
zorganizovanie sprievodných aktivít: vernisáž

Prihlášku v štruktúre
1. krátky motivačný list (maximálne 2 strany)
2. náčrt projektu pre rezidenciu LIPA a definovanie technických, technologických požiadaviek/nárokov
3. výber z autorského portfolia (maximálne 10 strán)

Svoje prihlášky (pod označené meno autora_ LIPA2018) zasielajte do 15.apríla 2018 na adresu .(Pre zobrazenie tejto e-mailovej adresy musíš mať zapnutý JavaScript).

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte .(Pre zobrazenie tejto e-mailovej adresy musíš mať zapnutý JavaScript). Obhliadka materiálu a miesta je možná v priebehu mesiaca marec 2018.
Vyhodnotenie a výber autora/autorku či kolektív autorov sa uskutoční do 30.apríla 2018.
Rezidencia LIPA je súčasťou ročnej dramaturgie rezidenčného centra Banská St a nica Contemporary v Banskej Štiavnici, ktorú v roku 2018 finančne podporuje Fond na podporu umenia. Ďakujeme

BANSKÁ ST A NICA  novinky  rezidencie 
07. mar. 2018